KulturCrew

Inspireret af den norske ordning, Elever som arrangører, har Teatercentrum, LMS og Dansehallerne udarbejdet konceptet KulturCrew, der handler om elevinddragelse ved afvikling af de kulturelle arrangementer på skolen.

Formålet er at give eleverne kompetencer, ansvar og ejerskab, der udvikler dem både som rammesættere ved kulturelle arrangementer, kulturambassadører og som hele mennesker.

Et KulturCrew består typisk af en gruppe på 8-12 elever. Når skolen får besøg udefra f.eks. af kunstnere, varetager KulturCrewet forskellige opgaver. Opgaverne kan f.eks. indebære:

  • Værtsskab: Tage imod kunstnerne og byde velkommen samt præsentere arrangementet for publikum.
  • PR & Marketing: Gøre opmærksom på, at der kommer besøg på skolen ved at hænge plakater op, skrive på skole-intra, til lokalavisen mv. og efterfølgende anmelde arrangementet.
  • Teknik og scenearbejde: Hjælpe med at bære sceneudstyr ind og ud i forbindelse med arrangementet og gå til hånde, hvis der er behov for det.
  • Valg og indkøb: På nogle skoler er man gået skridtet videre, og her vælger eller indstiller KulturCrewet det kommende års forestillinger, skolekoncerter m.v.http://kulturcrew.dk/

Læs mere på www.kulturcrew.dk

Kontakt

Hvis du vil vide mere om KulturCrew eller høre om mulighederne for at afprøve det på din skole:


Mads Mølbach Johan tlf. 86 19 45 70 eller mads@lms.dk

Flere film

KulturCrew findes på mere end 70 skoler fordelt i 14 danske kommuner – og der er flere på vej.

Herunder kan du se et par små film, fra forskellige KulturCrews.

Nyrupskole, Kalundborg 2010.

Skanderborg Kommune 2013


Tuse Skole, Holbæk, maj 2014